Site-ul reprezinta un portal de asistenta, in care orice navigator (indiferent de functia detinuta) isi poate face cont avand posibilitatea de a-si modifica/sterge/actualiza ori de cate ori doreste profilul, putand ulterior posta orice problema tehnica, de exploatare, medicala sau de alta natura cu care se confrunta la bordul navei si pentru care solicita ajutor in rezolvarea acesteia.

1. Inregistrarea pe site

Una din politicile principale ale site-ului este cea de confidentialitate totala, respectiv atat userii cat si moderatorii isi vor desfasura activitatea pe site sub protectia anonimatului.

De ce aceasta politica?

a. Userii sub protectia anonimatului pot posta cu adevarat problemele cu care se confrunta fara teama de a fi recunoscuti si apostrofati in vreun fel de catre ceilalti utilizatori.

b. Moderatorii, respectiv membrii echipei de specialisti ai site-ului, denumita in continuare Echipa Seamans HelpESH, vor actiona sub aceasi protectie a anonimatului din considerente de reciprocitate.

In urma celor prezentate mai sus, pentru inregistrarea pe site va trebui sa furnizati urmatoarele date:

i. User name (Nick name, un nume aleator ales de dumneavoastra).

ii. Adresa de mail (In care va sugeram sa nu utilizati date personale sau care va pot identifica)

iii. Sectiunea in care doriti sa aveti acces. (Rolul ales la inregistrare). Despre sectiuni, accesul dumneavoastra in ele, precum si modul lor de utilizare veti gasi toate informatiile necesare in momentul cand accesati fiecare sectiune, in partea superioara a acestora.

Exemplu: Un utilizator care isi desfasoara activitatea in cadrul departamentului punte (ofiter, personal nebrevetat sau student) va alege la inregistrare rolul de Utilizator departament punte. Ceilalti, la fel, functie de departamentul in care isi desfasoara activitatea.

iv. Parola

Inregistrarea pe site va fi aprobata de administratorul acestuia sau de catre unul din moderatori, dupa o verificare prealabila, daca datele furnizate de catre dumneavoastra inalca sau nu vreuna din politicile site-ului, pe care le puteti consulta in partea de jos a paginii de prezentare a site-ului.

2. Logarea pe site

Logarea pe site, dupa ce v-ati inregistrat in prealabil, va fi posibila doar cu ajutorul nick-name-ului si al parolei.

3. Echipa Seamans Help – ESH

Aceasta echipa (care va fi in continua dezvoltare) este alcatuita din profesionisti cu experienta in efectuarea diverselor activitati desfasurate la bordul navelor.

Ea poate coopta navigatori, profesori, doctori, psihologi sau alte categorii de personal cu experienta in ceea ce fac.

Echipa de specialisti ai site-ului ESH este si va fi selectionata astfel:

* personalul ambarcat poate capata calitatea de membru al ESH functie de numarul de solutionari corecte si fundamentate pe care le ofera la problemele postate si nu in ultimul rand functie de modul de comportament in cadrul site-ului. Pentru aceasta, fiecarui utilizator ii este atribuit un sistem de genul like-dislike pe care il poate utiliza pentru evaluarea sfaturilor colegilor in rezolvarea problemei postate.

* aceeasi calitate de membru in ESH o poate capata si personalul angajat in activitatea de pregatire a navigatorilor (profesori, ingineri, personal din santierele navale, etc.). Si in acest caz selectarea acestora se va face in functie de acelasi sistem like-dislike.

4. Sistemul like-dislike

Aceasta facilitate a fost creata in principal pentru a elimina postarile tendentioase si mai ales pentru a bloca utilizatorii rau intentionati, in asa fel incat site-ul sa isi atinga scopul pentru care a fost creat si anume de a deveni intr-adevar un instrument util in activitatea navigatorilor. Asadar dumneavoastra veti decide (functie de numarul de aprecieri pozitive sau negative) ce utilizator poate fi trecut in categoria membrilor ESH sau ce alt utilizator trebuie blocat. Numarul minim de aprecieri pozitive sau negative tot dumneavoastra il veti stabili in cadrul sectiunii Sugestii si Sesizari.

In acest sens fiecare postare va fi verificata in prealabil si aprobata de catre administratorul site-ului, sau de catre un membru al echipei de moderatori, in asa fel incat orice postare care nu respecta politica site-ului sa fie respinsa, iar userul respectiv sa fie atentionat sau chiar sa i se interzica accesul pe site.

In timpul cat utilizati site-ul sunteti datori sa respectati urmatoarele reguli:

* Veti folosi acest site exclusiv pentru informare si pregatire;

* Veti respecta drepturile de proprietate intelectuala cu privire la orice element regasit pe acest site;

* Nu veti desfasura nici un fel de actiune care ar putea aduce orice fel de prejudiciu site-ului nostru;

Ne rezervam dreptul de a bloca accesul oricarui utilizator care incalca regulile de mai sus ai de a ne adresa autoritatilor competente  pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.